Start > Flaggstång

Flaggstång och flagga, en gammal tradition

En flagga är en symbol, eller ett tecken. En symbol för nationer och sammanslutningar, firande av framgång, hedersbevisning eller bara för att visa att här finns någon hemma. Ett tecken på stolthet, att här finns något att visa upp.En alldeles vit flaggstång och det vackra blå och gula mot en klarblå himmel. Det är så en svensk sommar ska se ut.

Sedan mitten av 1400-talet är det en tradition att svenska fanan ska vara blå och gul färgad. Då utövade man i huvudsak flaggningen till sjös. Idag flaggar vi vid många speciella tillfällen. Nationsflaggan kan symbolisera sorg men det är framför allt en symbol för tradition, glädje, samhörighet och välbefinnande som har gjort flaggningen så stor.

Dagens flaggstänger

De flaggstänger vi använder i dag är vanligen tillverkade i glasfiberarmerad plast, med ett vikfäste av gångjärnsmodell nere i botten på stången

Träflaggstänger kan man fortfarande erhållas mot leveranstid hos flera företag. Dessa stänger beställdes vanligtvis till befintliga U-balksstativ. Men idag finns också glasfiberstänger som alternativ till dessa stativ.